К основному контенту

Программа метода расчета и подбора калорийности питания пациентов с неалкогольной жировой болезнью печени, ориентированная на уменьшение массы тела


ABSTRACT. Based on a review of the literature, the article describes the history of the emergence 

of the basic concepts of modern dietetics, such as calories, proteins, fats, carbohydrates, and also 

determines their meaning and significance in nutrition for the human body. The review provides 

formulas and examples of calculating the correct ratio of nutrients depending on the lifestyle of 

each person for the purpose of weight correction, including for patients with metabolic syndrome. 

The authors believes that when losing weight, you need to focus not only on reducing overall 

calorie consumption, but also take into account the body’s need for calories, the ratio of proteins, 

fats and carbohydrates, as well as physical activity. The article discusses ways to safely correct 

weight, taking into account the body’s needs for calories and macronutrients, with an emphasis 

on intermittent fasting during the holy month of Ramadan as a traditional way to cleanse the 

body, including for safe weight loss. In conclusion, the author concludes that weight loss in obese 

individuals has a beneficial effect on the health and quality of life not only of gastroenterological 

patients, but also of the rest of the patient population. However, we must remember that for safe 

weight loss it is necessary to very carefully understand each person who is overweight (obese), 

learn about his eating habits, determine the level of basal metabolism and physical activity and, 

based on this, calculate the most optimal level of calories, physical activity and method weight 

correction for each individual.

KEYWORDS: weight correction, diet, Ramadan, non-alcoholic fatty liver disease, macronutrient 

ratio, calories, metabolic syndrome


Комментарии

Реклама

Влияние изменения образа жизни на стеатоз и фиброз печени у пациентов с НАЖБП

Исходя из анализа рассмотренных данных,  можно сформулировать следующие выводы. 1. Уровень суточного потребления калорий  не должен быть ниже уровня калорий, необ- ходимого для поддержания основного обмена. 2. После расчета необходимого количества  калорий для базового уровня метаболизма  далее снижение веса должно достигаться за  счет физической активности. 3. Продукты необходимо взвешивать с по- мощью кухонных весов уже в готовом виде,   так как масса будет меняться после приготов- ления. При взвешивании любой еды также  важно учитывать вес емкости. 4. При достижении желаемого веса необ- ходимо заново рассчитать потребность в ка- лориях для конкретного организма с учетом  физической активности для поддержания  веса. Соотношение белков, жиров и углево- дов в процентах должно быть следующее:  30/30/40. Несомненно, снижение веса оказывает бла- гоприятное влияние на здоровье и качество  жизни не только гастроэнтерологических, но...

Формулы Харриса-Бенедикта для определения базального уровня метаболизма